Websites onderhoud

De ontwikkelingen binnen Joomla gaan razendsnel. Met grote regelmaat komen er nieuwe updates van Joomla en eventueel geïnstalleerde extensies uit. Om een Joomla website veilig, snel en betrouwbaar te houden is het daarom van groot belang de website goed te onderhouden. Bij het grootste deel van de Joomla websites die gehackt worden gaat het om websites die niet onderhouden zijn.

 

Met het Joomla onderhoudsabonnement neemt Sylt Support het onderhoud en monitoring uit handen en ben je verzekerd van een veilige en stabiele Joomla website.

Onderhoudsabonnementen

 StandaardPlus
Initiële optimalisatie Bij aanvang Bij aanvang
Joomla! updates Maandelijks Wekelijks
Extensie updates Maandelijks Wekelijks
Opschonen en optimaliseren Maandelijks Wekelijks
Monitoring - 24/7
Veiligheidsscan Maandelijks Wekelijks
Backups Maandelijks Wekelijks

Het Joomla onderhoudsabonnement bestaat uit:

Initiële optimalisatie

Voordat het reguliere onderhoud start scannen wij de website eerst op eventuele aanwezige veiligheidsproblemen. Indien nodig lossen we deze in overleg op uurbasis op. Ook optimaliseren wij de bescherming tegen hackers.

Joomla! updates

Binnen een serie van Joomla, bijvoorbeeld Joomla 2.x of Joomla 3.x, verzorgen wij de updates van Joomla als er een nieuwe versie wordt uitgebracht. Joomla upgrades (bijvoorbeeld van Joomla 2.x naar Joomla 3.x) vallen hier niet onder want daar komt net iets meer bij kijken.

Extensie updates

De extensies die gebruik maken van het Joomla extensie update systeem, updaten wij naar de laatst beschikbare versie. Extensies zonder update systeem vallen onder het maatwerk onderhoudsabonnement.

Opschonen en optimaliseren

Ongebruikte en tijdelijke website bestanden worden verwijderd. De database wordt opgeschoond en de database tabellen worden geoptimaliseerd. Zo blijft de website schoon en optimaal presteren.

Monitoring

Onze monitoringstools houden de website 24 uur per dag in de gaten, zo weten wij als eerste als een website niet functioneert of pagina's traag laden. Indien nodig komen wij in actie om problemen op te lossen.

Veiligheidsscan

Wij controleren de website op veiligheidsproblemen en sporen pogingen tot hacken op. Waar nodig verbeteren wij aan de hand van de analyses de veiligheid van de website.

Backups

Het hebben van een website backup geeft altijd een prettig gevoel. Wij zorgen ervoor dat recente backups van zowel de website als de database beschikbaar zijn. Deze worden op een aparte server beveiligd opgeslagen.