Een origineel kerstgeschenk voor relaties? 9 goede ideeën!

De feestdagen laten niet lang meer op zich wachten. Dat betekent ook dat het tijd is voor de kerstgeschenken. Niet enkel onder de boom voor je kinderen. Maar ook voor relaties en personeel. Maar wat is een leuk en origineel kerstgeschenk voor relaties om te geven? Als je eens niet voor een fles wijn of een traditionele doos bonbons wilt gaan, probeer dan deze écht originele cadeaus eens.

1. Verras met een ouderwets kerstpakket

Juist omdat traditionele kerstpakketten met lekker eten en drinken bijna niet meer voorkomen, zijn ze nu zo origineel. Ga voor een old-fashioned kerstpakket met bijvoorbeeld een kerststol, chocola, een heerlijke wijn of andere lekkernijen. Het leukst is een pakket waar de hele afdeling van kan meesmullen bij de geplande kerstborrel. Zeker weten dat een goed gevuld en lekker kerstpakket in de smaak zal vallen. Letterlijk en figuurlijk.

2. Ga samen dineren of lunchen

Evenementen organiseren is vanwege de coronamaatregelen lastig. Maar een klein diner zou wel kunnen. Kies bijvoorbeeld voor een shared dining aan het eind van de dag of een uitgebreide lunch (bijvoorbeeld bij BLVD in Amstelveen). Je waardering laten blijken met lekker eten is altijd een goed idee. En kook je zelf de sterren van de hemel? Dan kun je natuurlijk ook zelf iets smakelijks op tafel zetten.

3. Verstuur een persoonlijke boodschap in je eigen huisstijl

Dezelfde standaard kerstkaart naar elk van je relaties sturen is wat afgezaagd. Ze zullen direct merken dat die boodschap ook bij jouw andere relaties op de deurmat ligt. Maar als je iets meer tijd steekt in je boodschap en die echt op de ontvanger afstemt, is het een ander verhaal.

Ga zitten voor een korte persoonlijke boodschap voor elke relatie. Wil je het echt opvallend maken? Laat de boodschap dan afdrukken op een kaart in jouw huisstijl. Onze communicatieprofessionals en vormgevers maken die mooie en opvallende huisstijlkaart graag voor je.

4. Val op met een videoboodschap per post

Het kan nóg origineler. Want wat is er nu spannender dan een kaart per post? Juist, een videoboodschap in de brievenbus ontvangen. Hoe dat werkt? Bij Videogift kun je je eigen videoboodschap opnemen en vervolgens via een QR-code op een kaart laten zetten. De ontvanger hoeft alleen maar de QR-code te scannen en krijgt dan jouw feestelijke kerstwens te zien. Een video zegt meer dan duizend geschreven woorden. Zeker weten dat jouw relatie blij verrast zal zijn.

Je kunt trouwens aan je videokaart ook een mooi relatiegeschenk toevoegen of een professionele video voor jou laten maken. Het team van Videogift denkt graag mee wat past bij jouw relaties of personeel.

5. Geef een belevenis als kerstgeschenk voor relaties

Bloemen verwelken, rozen vergaan en flessen wijn raken op. Maar een belevenis cadeau doen is altijd top. Nu laat een belevenis zich op zich wat lastig inpakken, maar je kunt wel een bon voor een belevenis geven.

origineel kerstgeschenk relaties

Wat dacht je van een Pathé Thuis-bon, waarmee je relaties in hun eigen thuisbioscoop één of meerdere films kunnen kijken? Of een saunabon waarmee ze na een jaar hard werken kunnen bijkomen in een warme stoomcabine? Of een tijdschriftbon, zodat je relaties leeswerk kunnen uitzoeken om de kerstvakantie mee door te brengen?

6. Doe een ontspanpakket cadeau

De feestdagen zijn voor veel mensen een moment van bezinning en ontspanning. Hoe kun je dat nu beter doen dan met een fles bubbels. Nee, niet de alcoholische bubbels, maar douchegelbubbels!

Oftewel: geef als kerstgeschenk aan relaties een pakket vol ontspannende producten. Denk aan een pakket met doucheproducten, een massagebon (bijvoorbeeld van Tides Massage), kaarsjes voor op tafel of een pakket met benodigdheden om je eigen badkamer om te toveren tot een heuse wellness. Schrijf er een leuke boodschap bij (“Dank voor het fijne samenwerken dit jaar! Nu gun ik je een moment van rust.”) en het feest is compleet.

7. Verstuur een taart

Liefde gaat door de maag. Dankbaarheid voor relaties en personeel ook. Dus bestel als origineel kerstgeschenk voor personeel of relaties eens een heerlijke taart, een feestelijke kaasplank of een doosje vol luxe chocolade. Laat het bij je relaties of medewerkers bezorgen, zodat zij er met hun gezin of collega’s volop van kunnen genieten.

Om het extra persoonlijk te maken, kun je natuurlijk kiezen voor een slagroomtaart waarop je een eigen boodschap laat afdrukken op marsepein. Een cadeau dat je absoluut in dank afgenomen zal worden!

8. Origineel kerstgeschenk? Vergeet ook het nieuwe jaar niet

Veel bedrijven doen wel aan een kerstgeschenk voor relaties, maar niet aan expliciete nieuwjaarswens. Tuurlijk, een “Gelukkig nieuwjaar!” in de eerste e-mail van het nieuwe jaar kan er wel van af. Maar heb je al eens een cadeau gestuurd om het nieuwe jaar goed in te luiden?

Kom origineel uit de hoek door je klanten niet met een origineel kerstgeschenk te verrassen, maar door juist voor nieuwjaar iets op te sturen. Dan weet je zeker dat jouw geschenk niet tussen de massa’s andere cadeaus terechtkomt, maar goed opvalt.

Denk aan een flesje bubbels (dit keer wel die met alcohol!), een levering versgebakken oliebollen of een schaal vol appelflappen die je persoonlijk langsbrengt. Of verstuur een videoboodschap waarin je met je relaties proost op een goed nieuw jaar.

9. Ga voor iets persoonlijks

Werk je al jarenlang met iemand samen? Dan heb je diegene in de loop der tijd vast steeds beter leren kennen. Waarschijnlijk heb je al wat persoonlijke informatie weten te ontfutselen. Bijvoorbeeld de specifieke wijn die deze persoon graag drinkt. Wat voor boeken hij graag leest. Of waar hij zich in zijn vrije tijd mee bezighoudt. Allemaal informatie die je nu kunt gebruiken om op de persoonlijke toer te gaan met je kerstgeschenk voor relaties.

Kijk of je voor iedereen iets origineels kunt bedenken en laat daarmee blijken hoezeer je jullie samenwerking waardeert. Een verrassingseffect gegarandeerd!

Ideeën nodig over een origineel kerstgeschenk voor relaties?

Barst je na het lezen van dit artikel over originele kerstgeschenken voor relaties van de ideeën? Maar vind je het lastig om concreet te worden en twijfel je wat het beste cadeau is?

Het team van Sylt Support kan jou helpen om je relaties op een manier te verrassen die ze niet snel vergeten. Van een onvergetelijk coronaproof mini-evenement tot een bijzondere videoboodschap of een mooi kerstpakket – laat dat maar aan ons over.

Een keer sparren? Mail naar kirsten@syltsupport.nl of bel naar 0297 – 366 182. Dan denken we graag met je mee.