Waarom je administratie uitbesteden? Om deze 5 redenen!

Je administratie uitbesteden of zelf doen? Het is een vraag die veel ondernemers zichzelf stellen. De een wordt heel enthousiast van een Excel-sheet en belastingkwesties. Een ander heeft vooral frisse tegenzin om ook maar iets met die stapel bonnetjes of onoverzichtelijke Excel-sheet te gaan doen. In het laatste geval is je administratie uitbesteden een ideale stap om niet meer zelf met cijfers te hoeven ploeteren. Maar wist je dat uitbesteden nog meer voordelen heeft?

1. Houd tijd over voor jouw core business

Veel ondernemers hebben het al druk zat met hun eigen werkzaamheden. Uitgebreid gaan zitten voor de administratie is er dan niet bij. Maar ja, je facturen, btw-aangifte, begrotingen en jaarplan worden niet vanzelf aangemaakt. Je moet er iets mee!

“Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” zegt de Belastingdienst. Daar zijn wij het niet mee eens. Door je administratie uit te besteden, maak je het een stuk leuker voor jezelf.

Je bent ondernemer geworden om te doen waar jij goed in bent en plezier aan beleeft. Niet om elke maand met cijfers te stoeien en je in de nieuwste fiscale regels te verdiepen. Daarom is je administratie uitbesteden een goed idee. Jij hoeft alleen maar de facturen en bonnen aan te leveren; wij regelen de rest. Zo houd jij zeeën van tijd over voor de dingen die je wél leuk vindt.

2. Alles tot op de komma kloppend

Een administratie bijhouden is nogal een precisiewerk. Een enkel foutje of een keer iets over het hoofd zien, kan je duur komen te staan. Dat nog naast het feit dat het veel uitzoekwerk vergt als je een keer iets vergeet. Denk aan een factuur die je per ongeluk niet hebt ingediend, door omstandigheden een dag te laat zijn met je kwartaalaangifte of je banksaldo verkeerd invoeren.

Een foutje is zo gemaakt en zorgt er direct voor dat je balans en andere cijfers voor je aangifte niet meer sluitend zijn. Door je administratie uit te besteden aan een professionele boekhouder, weet je zeker dat alles tot op de komma klopt. Dat je gegevens precies zo worden aangeleverd zoals de Belastingdienst dat wilt. En dat je altijd ruim op tijd bent voor de belastingdeadlines.

3. Inzicht in je financiële situatie

Je administratie doe je niet alleen om alles voor de Belastingdienst netjes op orde te hebben. Nee, je doet het ook (of zelfs: vooral) om zelf inzicht te hebben in je financiële situatie. Hoe staat jouw bedrijf ervoor? Hoe verhoudt de winst zich tot de kosten? Wat kan er beter? En hoe ontwikkelt je bedrijf zich ten opzichte van eerdere jaren? Door een boekhouder in te schakelen, krijg je inzicht in al die vragen. Je kunt ook meteen advies krijgen voor hoe je dingen anders kunt aanpakken om je financiële situatie te verbeteren. Zo kunnen we je ook adviseren over mogelijke investeringen of het wel of niet uitbesteden van diensten.

4. Advies over belastingvoordelen

Bij je administratie komt meer kijken dan alleen binnenkomende en uitgaande facturen. Je hebt ook te maken met regels van de Belastingdienst. En – om het leuker te maken – met belastingvoordelen waar je misschien recht op hebt. Met alle belastingregels die er zijn, is het nog niet eenvoudig om daar je weg in te vinden. Een boekhouder maakt je hierin graag wegwijs en weet precies welke wetgeving en belastingvoordelen voor jou gelden. Dat kan je een mooie besparing opleveren.

Ook als je plannen hebt om bijvoorbeeld als ondernemer een woning te kopen, een eenmanszaak om te zetten in een bv of andere belangrijke keuzes te maken, is een boekhouder geen overbodige luxe. Door je administratie uit te besteden, zijn al je vragen over dat soort financiële kwesties in vertrouwde handen.

5. Flexibele ondersteuning bij je administratie

Veel ondernemers hebben het te druk om zich op hun administratie te storten, maar willen ook weer niet een vaste medewerker hierop zetten. Je administratie uitbesteden aan iemand die er voor je is als jij dat nodig hebt, is dan ook een handige oplossing. Zo weet je zeker dat de administratie altijd doorgaat – ook als jij er niet bent.

Je hebt geen rompslomp van een extra medewerker in dienst, betaalt alleen voor de uren dat je iemand nodig hebt en kunt zelf aangeven bij welke administratieve taken je hulp zoekt. Voor de een is dat alleen bij de jaaraangifte, voor een ander ook bij het inboeken van alle facturen of bij de complete salarisadministratie.

administratie uitbesteden

Jouw administratie uitbesteden? Kies voor Sylt Support!

Sylt Support is er graag voor al jouw administratievragen. Op een professionele en flexibele manier tegen een vaste prijs per uur kun je jouw administratie uitbesteden aan ons. Met de grootste nauwkeurigheid kunnen we jouw administratie analyseren, opzetten en bijhouden. Bij ons op kantoor of bij jou op locatie. Wij zijn er om je volledige administratie aan uit te besteden of slechts een deel ervan – dat is geheel aan jou.

Je kunt ons bijvoorbeeld inschakelen voor:

  • de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse administratie
  • jaaraangiftes en btw-aangiftes
  • een jaarrekening opmaken
  • advies over financieringsaanvragen en audits
  • begrotingen opstellen
  • salarisadministratie bijhouden

 

Wil je zeker weten dat jouw administratie tiptop in orde is? En dat je profiteert van alle belastingvoordelen die er zijn voor jou? Sylt Support is graag jouw rechterhand als ondernemer. Deskundig, accuraat, flexibel en altijd toegankelijk voor al je vragen.

Laten we kennismaken om te kijken hoe we jou kunnen helpen.